piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Divi saldētu dārzeņu maisījumi ziemai

Sastāvdaļas
Šādi maisījumi ir ļoti praktiski, jo tos uzreiz neatlaidinātus var pievienot zupām vai mērcēm. Maisījumu variantus katrs var veidot pēc savām vēlmēm, vienīgi jāraugās, lai dārzeņi vai garšsaknes ar spēcīgāku aromātu proporcionāli nenomāktu pārējos. Iesaldēšanai piemēroti ir arī sparģeļi, zirnīši, pākšu pupiņas, pētersīļu saknes un citi.

Pagatavošana

1
Pirmais maisījums 3 daļas nomizotu burkānu 3 daļas notīrītu puravu 2 daļas notīrītas selerijas saknes 1. Burkānus un selerijas sagriez smalkos salmiņos vai mazos gabaliņos, puravus – plānās ripiņās. 2. Lielā katlā uzvāri sālsūdeni un blanšē katra veida dārzeņus atsevišķi: burkānus un selerijas 1 minūti, puravus – burtiski dažas sekundes. 3. Ar putu karoti izņem laukā un strauji atdzesē aukstā ūdenī, pēc tam nosusini. 4. Dārzeņus samaisi un liec nelielos trauciņos vai maisiņos, un sasaldē.
2
Otrais maisījums Mājās saldēti dārzeņi ir daudz kvalitatīvāki par veikalā nopērkamajiem, jo pieredze liecina, ka pirktie līdz brīdim, kamēr nonāk katlā, ir jau vairākkārt atkusuši un atkal sasaluši, un līdz ar to zaudējuši garšu un vērtību. 2 daļas burkānu 2 daļas paprikas pākšu 2 daļas puravu 1 daļa seleriju kātu 1 daļa pētersīļu sakņu 1. Nomizotus burkānus sagriez mazos gabaliņos. 2. Iztīrītas paprikas pākstis sagriez tievās strēmelītēs vai gabaliņos. 3. Notīrītus puravus sagriez plānās ripiņās. 4. Nomizotas pētersīļu saknes sarīvē rupjās skaidiņās. 5. Seleriju kātus sagriez plānās šķēlītēs. 6. Dārzeņus samaisi, pildi nelielos trauciņos vai mazos maisiņos un sasaldē.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni