Skābeņu un zaļumu pesto
Sastāvdaļas
- Skābenes 2 saujas
- Pētersīļa lapiņu 1 sauja
- Bazilika lapiņas 1 nepilna sauja
- Saulespuķu eļļa 100 ml
- Olīveļļa 70 ml
- Mandeļu plēksnītes 30 g
- Ķiploka daiviņas 3
- Balzametiķis 1 tējk.
- Sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas
Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes.
Pagatavošana
1
Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus.
3
Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.