sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Skābeņu un zaļumu pesto

Sastāvdaļas
  • Skābenes 2 saujas
  • Pētersīļa lapiņu 1 sauja
  • Bazilika lapiņas 1 nepilna sauja
  • Saulespuķu eļļa 100 ml
  • Olīveļļa 70 ml
  • Mandeļu plēksnītes 30 g
  • Ķiploka daiviņas 3
  • Balzametiķis 1 tējk.
  • Sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas
Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes.

Pagatavošana

1
Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus.
3
Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni