foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 7. maijā, 10:00

Kartupeļu un turku zirņu karijs

Vai jūs zinājāt, ka Karību virtuve ir vairāku tautu virtuvju apvienojums?! Tai skaitā āfrikāņu, amerikas indiāņu, eiropiešu, indiešu, arābu un ķīniešu? Tradīcijas šajā reģionā ieviesa dažādos laikos dzīvojošie iedzīvotāji. Šodien piedāvājam vienu no tradicionāliem Karību virtuves ēdieniem ar izteiktu indiešu vurtuves piegaršu - Chana Aloo Curry (Chana - turku zirņi, Aloo - kartupeļi), kartupeļu un turku zirņu kariju. Pagatavot šo recepti ir ļoti vienkārši un nav jāmeklē nekādas īpašās sastāvdaļas - viss ir nopērkams tuvākajā veikalā.

Pagatavošana

40 min3 porcijas
1

Kartupeļus notīra un sagriež palielos gabalos. Sīpolus un ķiplokus sagriež smalkos kubiņos. Papriku iztīra no sēklām un sagriež strēmelītēs.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē kokosa eļļu, pievienojot tai kariju, čili piparus pēs garšas un kūpinātu papriku. Pievieno sīpolus, ķiplokus,. kartupeļus un papriku. Apcep apm. 5 min. Visu pārlej ar buljonu, pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus un sautē 20 min. Pievieno kokosa pienu, turku zirņus, pēc nepeiciešamības vēl mazliet ūdeni un sautē līdz kartupeļi ir mīksti. Pašās beigās iemaisa pievieno spinātus. Pēc garšas peivieno sāli un svaigi maltus piparus.

3

Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu. Klāt var pasniegt rīsus.