Kartupeļus kārtīgi nomazgāt. Katrā kartupelī iegriezt krustiņu un ielikt cepeškrāsnī cepties vismaz uz 1 stundu 200 grādos, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
Pagatavot mērci. No tunča noliet sulu un saspaidīt zivi ar dakšu. Pievienot sieru, smalki sagrieztus sīpolu un zaļos lociņus, citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
Mērci pasniedz ar karstu kartupeli.
Veiktās izmaiņas. Mēs nekaisījām "sālīti" uz kartupeļa un nelējām "sviestiņu". Cepts kartupelis pats par sevi ir garšīgs un sāls mērcē ir pietiekamā daudzumā. Siera vietā mēs izmantojām krēmveidīgu biezpienu ar pazeminātu tauku saturu. Šādā veidā ēdienu var piedāvāt arī tiem, kuri skaita kalorijas.