20 gadus veca paragvajiešu skaistule Parīzē beidz karjeru un tiek patriekta no olimpiskā ciemata, jo radījusi “neatbilstošu vidi”
foto: Instagram @luanalonsom
Luana Alonso.
Sporta zvaigznes

20 gadus veca paragvajiešu skaistule Parīzē beidz karjeru un tiek patriekta no olimpiskā ciemata, jo radījusi “neatbilstošu vidi”

Sporta nodaļa

Jauns.lv

20 gadus vecā Paragvajas peldētāja Luana Alonso izraidīta no Parīzes olimpisko spēļu ciemata pēc tam, kad viņai pārmesta "neatbilstošas vides radīšana" savā delegācijā.

20 gadus veca paragvajiešu skaistule Parīzē beidz ...

Luana Alonso no Paragvajas 100 metros tauriņstilā nespēja pārvarēt pirmo kvalifikācijas peldējumu (ierasti vājāko), finišējot sestajā vietā. 32 dalībnieču konkurencē viņa olimpiskās spēles noslēdza 29. vietā (apsteidza vienīgi Svazilendas un Nikaragvas sportistes, kā arī itālieti, kura tika diskvalificēta).

foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN/Shutterstock/ Vida Press
Luana Alonso Parīzes baseinā.
Luana Alonso Parīzes baseinā.

Alonso, kurai pieder vairāki Paragvajas rekordi tauriņstilā , vēlāk sniedza emocionālu interviju Dienvidamerikas medija “Claro Sports”. "Es esmu ļoti emocionāla, jo tās bija manas pēdējās sacensības, es beidzu nodarboties ar peldēšanu. Es esmu peldējusi tik ilgi, 18 gadus, un man ir tik daudz emociju. Diemžēl es pieņēmu lēmumu beigt, un esmu laimīga, ka manas pēdējās sacensības bija olimpiskajās spēlēs. Tās nenotika tā, kā es to vēlējos. Sirsnīgi atvainojos Paragvajai, bet es darīju, cik vien varēju, neraugoties uz visu, kas ar mani notika pirms tam. Tāpēc esmu laimīga un arī priecīga, ka pilnā arēnā varu beigt karjeru pēc dalības olimpiskajās spēlēs."

Alonso, kura studē universitātē ASV, pēc sacensībām plānoja palikt kopā ar komandas biedriem olimpiskajā ciematā. Taču tagad kļuvis zināms, ka Paragvajas delegācija lūgusi peldētāju pamest ciematu par "nepiemērotas vides radīšanu" komandā.

Delegācijas vadītāja, kādreizējā tenisiste Larisa Šārere paziņoja: "Viņas klātbūtne rada neatbilstošu vidi Paragvajas komandā. Mēs pateicamies viņai par to, ka viņa rīkojās saskaņā ar norādījumiem, jo viņa pēc savas brīvas gribas nepavadīja nakti olimpiskajā ciematā."