VIDEO: turku šāvējs nobāl! Latvijai pašiem ir savs killers
foto: REUTERS/SCANPIX
Nauris Miezis Parīzē līdz šim bijis apbrīnojams. Tomēr darbs vēl ne tuvu nav padarīts!
Sporta zvaigznes

VIDEO: turku šāvējs nobāl! Latvijai pašiem ir savs killers

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vēl pirms dažām dienām pasaule sajūsminājās par it kā no dīvāna nokāpušo turku šāvēju Jusufu Dikeču. kurš Parīzē izcīnīja sudraba medaļas duetu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli, bet tagad latviešiem ir atgādināts, ka mums pašiem tak visu šo laiku bijis ne mazāk aukstasinīgs killers.

VIDEO: turku šāvējs nobāl! Latvijai pašiem ir savs...

Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais spēles veidotājs Nauris Miezis Parīzes olimpiskajās spēlēs līdz šim bijis tiešām fantastisks. Miezim ir pārliecinoši labākā efektivitāte pēc grupu turnīra, turklāt viņš jau vairākkārt ar neticamiem metieniem spēļu galotnēs nodrošinājis Latvijas izlases uzvaras.

Naura spēja izcīnīt uzvaras, trāpot vissarežģītākos metienus, ir tiešām apbrīnojama. Daudzi jau aizmirsuši, ka tieši viņa metiens pret Nīderlandi pie (-1) ieveda Latviju olimpiskās kvalifikācijas finālā.

Un pat šeit viņš trāpa...

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) to izcēlusi arī savos sociālajos tīklos, pārpublicējot latviešu influencera Riharda Gromula ierakstu, izceļo acīmredzamo līdzību ar turku šāvēju Jusufu Dikeču.

Abi bez liekām ārišķībām ir ieradušies, lai paveiktu savu darbu - izcīnītu medaļas. FIBA gan derētu iegaumēt, ka Nauris Parīzē ieradies tikai pēc zelta, kamēr Dikečs samierinājies ar sudrabu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 51 gadu vecais Dikečs pēc medaļas izcīnīšanas negaidīti kļuvis par interneta sensāciju, ļaudīm sajūsminoties par viņa aukstasinību.

Lielākā daļa olimpiādes dalībnieku šaušanas sacensībās izmanto gan ausu aizsargus, gan speciālas brilles, lai nevajadzētu piemiegt aci, kā arī tonētus stiklus, kas palīdz novērst atspīdumu. Dikečs ne tikai nelietoja neko no minētā, bet arī šāva, laiski turot otru roku kabatā.

"Es atpazīstu trenētu slepkavu, kad viņu redzu," smējās kāds komentētājs. "Vai Turcija nosūtīja killeru uz olimpiādi?" komentēja cits. "Turcijas valdība: šonedēļ mums tev ir paredzēts cits darbiņš," pazobojās vēl viens. Malā nespēja palikt arī sporta kanāls "Eurosport", saskatot Dikeča aukstasinīgā stila līdzību ar Īena Fleminga radīto leģendāro aģentu 007 Džeimsu Bondu, kura frāze "Mani sauc Bonds. Džeimss Bonds" sen jau ir klasika.

Kaut gan no daudziem komentāriem varētu padomāt, ka Dikečs ir kaut kāds jaunpienācējs, tā nebūt nav. Bijušajam Turcijas žandarmērijas loceklim šī ir jau piektā olimpiāde, tiesa, iepriekšējos rezultātus nevarēja salīdzināt ar tagadējo sasniegumu. Viņš ir vairākkārtējais Turcijas čempions, pieckārtējais Eiropas čempions, 2014. gada pasaules čempions, kā arī 2011. gada pasaules kausa ieguvējs šaušanā 25 metru distancē.