Olimpisko spēļu lielākais noslēpums vismaz daļēji ir atklāts: kas slēpās zem “Assassin's Creed” varoņa maskas?
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Mirklis no olimpisko spēļu atklāšanas, kas radīja ļoti daudz jautājumu.
Sporta zvaigznes
2024. gada 30. jūlijā, 07:47

Olimpisko spēļu lielākais noslēpums vismaz daļēji ir atklāts: kas slēpās zem “Assassin's Creed” varoņa maskas?

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas viens no rūpīgāk sargātajiem noslēpumiem bija cilvēks, kurš slēpās zem video spēles “Assassin's Creed Unity” varoņa Arno Doriana maskas. Spēļu rīkotāji izmisīgi centās šo noslēpumu paturēt pie sevis, tomēr kāda sadzīviska kļūme to visu ir atrisinājusi.

Olimpisko spēļu lielākais noslēpums vismaz daļēji ...

Jauns.lv jau vēstīja, ka Piektdien, 26. jūlijā, Parīzē tika atklātas 2024. gada vasaras olimpiskās spēles. Atklāšanas ceremonijas centrālais tēls bija maskā tērpies personāžs, kurš ar lāpu skraidīja pa Parīzes ēku jumtiem un ne tikai... Cilvēki sociālajos medijos izmisīgi centās noskaidrot viņa identitāti, bet, kā izrādās, viņš pats to nejauši atklājis.

Olimpisko spēļu atklāšana Parīzē.

Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

2024. gada 26. jūlijā Parīze piedāvā atklāšanas ceremoniju, kas notiek ārpus stadiona.

Par maskā tērpto cilvēku, kurš iepriekš lēkāja pa dažādu Parīzes ēku jumtiem, sociālajos medijos klīda daudz baumu. Ceremonijas laikā viņš bija tas, kurš nodeva lāpu franču futbola leģendai Zinedinam Zidānam. Visi gaidīja, ka tad arī tiks atklāta viņa identitāte, tomēr tas nenotika, radot pamatu dažādām baumām.

Noslēpumainais akrobāts bija redzams lēkājam pa Parīzes ielām un ap ikoniskiem kultūras pieminekļiem visas olimpiskās atklāšanas ceremonijas laikā.

Latvijas delegācija kuģītī Sēnas upē.

Latvija Parīzes olimpisko spēļu atklāšanā

2024. gada 26. jūlijā Parīzē aizvadīta ollimpisko spēļu atklāšana. Valstu parāde Sēnas upē sākās pie Austerlicas tilta un noslēdzās Trokadero ...

Kas bija maskā tērptais olimpiskās lāpas nesējs?

Kā vēsta Metro.co.uk, noslēpums beidzot tika atrisināts brīdī, kad Simons Nogueira, Francijas čempions brīvajā skriešanā (ātra pārvietošanās pilsētvidē, pārvarot dažādus šķēršļus), nejauši atklāja, ka viņš bija vismaz viens no cilvēkiem, kas atveidoja šo lomu atklāšanas ceremonijā.

Nogueira savā “Instagram” kontā publicēja ierakstu, kurā bija cilvēks tērpies Arno maskā: “Acīmredzot es nebiju visur. Arī citi neticami mākslinieki slēpās šajā tēlā.” Ierakstu viņš papildināja ar īsajiem stāstiem no dažādiem Parīzes jumtiem, tomēr īsi pēc tam viņš visus savus ierakstus izdzēsa.

foto: Ekrānuzņēmums no Instagram @Simonnogueira
Īsais stāsts, kuru Simons Nogueira ātri vien izdzēsa.
Īsais stāsts, kuru Simons Nogueira ātri vien izdzēsa.

27 gadus vecais Nogueira ir palīdzējis arī izveidot izstādi “Ceļš ir skaidrs” Parīzes galerijā “Galerie La Lison”, kas norisinās visu Olimpisko spēļu laiku un kurā ir fotogrāfiju sērija, kas uzņemta uz Parīzes jumtiem.

Arī 2019. gada pasaules čempions “Chase Tag” (šķēršļu pārvarēšana uz laiku trasē) Klemāns Dumā “X” kontā ierakstīja, ka par lomu uz jumtiem, protams, bija atbildīgs visu laiku labākais Simons Nogueira.

Dumā neapstiprināja, ka pats būtu iesaistījies izrādē, tomēr zināja teikt, ka kopumā bijuši 12 lomas atveidotāji, katrs savai situācijai.