“No nekā bīstama līdz patiešām nopietni!” Latvijas olimpietis Parīzē pārcietis ļoti smagu operāciju
foto: Edijs Pālens/LETA
BMX riteņbraucēja Kristena Krīgera kritiens sākotnēji neliecināja par neko nopietnu, tomēr izrādījās, ka guvis nopietnu traumu mugurkaula kakla skriemelim.
Sporta zvaigznes

“No nekā bīstama līdz patiešām nopietni!” Latvijas olimpietis Parīzē pārcietis ļoti smagu operāciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas labākais BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers Parīzē debitēja olimpiskajās spēlēs. Mūsu sportistam pagalam neveiksmīgs izrādījās otrais brauciens kvalifikācijā, kurā viņš krita. Sākumā tika apsvērts, ka varbūt pat varētu startēt trešajā braucienā, tomēr tika pieņemts lēmums drošības dēļ doties uz slimnīcu.

“No nekā bīstama līdz patiešām nopietni!” Latvijas...

Par Krīgera veselības stāvokli kopš 1. augusta kritiena nebija nekādu ziņu. Arī sākotnējie komentāri neliecināja, ka varētu būt noticis kas nopietns, jo sportists uz slimnīcu devies vairāk tikai profilaktiskos nolūkos, tomēr patiesībā varēja notikt liela nelaime.

Latvijas BMX braucēja Veronika Monika Stūriška (nr.218) BMX sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Stūriška un Krīgers sacenšas Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensībās

Latvijas vadošie BMX braucēji Veronika Monika Stūriška un Kristens Krīgers aizvadījuši Parīzes olimpisko spēļu sacensībās.

Pats Krīgers tagad savā “Instagram” kontā atklājis, ka kritiena sekas bija ļoti nopietnas un bijušas pat bažas, vai viņš vispār varēs staigāt:

“Ceļš uz atveseļošanos sākas tagad. Kopš manas kritiena bija klusums, jo no nekā bīstama viss ātri kļuva pavisam nopietni - izrādījās, ka man bija C5 muguras skriemeļa lūzums. Man bija nepieciešama tūlītēja operācija, kas, par laimi, noritēja gludi, un vakar es bez problēmām varēju piecelties no gultas un staigāt. Tās bija biedējošas pāris dienas, bet es esmu ārkārtīgi pateicīgs par visu saņemto mīlestību un atbalstu. Esmu ārkārtīgi pateicīgs, ka mana sieva varēja būt man blakus, visiem ārstiem un māsām par viņu darbu un rūpēm. Manam trenerim un visai Latvijas komandai par līdzdalību katrā solī. Es jutu, ka esmu labās rokās. Mana debija olimpiskajās spēlēs varbūt neizdevās tā, kā es cerēju, bet es neko nenožēloju. Man ir tiesības sevi saukt par olimpieti, un neviens man to nevar atņemt,” savā vēstījumā pauž Krīgers, izceļot, ka operācija bijusi veiksmīga un priekšā ilgstoša rehabilitācija.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krīgers otrajā ceturtdaļfinālā piedzīvoja kritienu un sacensības turpināt nevarēja, ieņemot 24. vietu.

Portāls Jauns.lv novēl Kristena Krīgeram veiksmīgu atlabšanu.