Recepšu izlase - ko grilēt tiem, kuri gaļu neēd
foto: Shutterstock
Garšīgi

Recepšu izlase - ko grilēt tiem, kuri gaļu neēd

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Laužam stereotipus, ka veģetāriešiem un vegāniem pie liesmojoša grila vietas nav!

Šefpavārs Uģis Veits un recepšu portāls "Lidl Virtuve" ir sagatavojuši un paši notestējuši trīs brīnišķīgas receptes, kurām gaļa un desiņas pat tuvumā nav bijušas.

Grilēts tofu

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 3 kūpinātie tofu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera

Pagatavošana

Sagriez tofu 4 daļās – uz pusēm un tad katru no šiem gabaliņiem vēl uz pusēm.

Nomazgā ziedkāpostus, noņem lapas un kātiņu. Novieto kāpostus uz darba virsmas un sagriez apmēram 2 cm biezās šķēlēs jeb steikos, sākot no ziedgalviņas vidus.

Bļodā sajauc karija pulveri, kurkumu, sāli un piparus ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Ar šo marinādi bagātīgi pārlej ziedkāpostu steikus. Tad cep tos uz grila aptuveni 8 minūtes no katras puses, līdz steiki kļūst zeltaini brūni.

Tikmēr notīri un sakapā ingveru un ķiplokus, rupji sasmalcini zemesriekstus. Liec blenderī kopā ar koriandru, atlikušo eļļu un sablendē vienmērīgā pesto šķidrumā. Ja nepieciešams, šķidrināšanai pielej nedaudz ūdens. Sāli, piparus un cukuru pievieno pēc garšas.

Noņem gatavos ziedkāpostu steikus no grila, kārto uz šķīvjiem un tad pārlej ar koriandra un zemesriekstu pesto.

Ar pūdēto sieru pildīti šampinjoni

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 800 g šampinjoni
  • 2 sīpoli
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 40 g brūnais cukurs
  • 160 g zilais siers
  • 160 g  cietais siers
  • saulespuķu eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari

Pagatavošana

Uzkarsētā eļļā apcep lielos gabalos sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļūst mīksti, apkaisi tos ar sāli, pipariem un brūno cukuru un vēl mazliet apcep, līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.

Sagatavo šampinjonus – izlauz ārā kātiņus, iekšā liec sīpolu pildījumu, pārkaisi ar sasmalcinātu ķiploku un pipariem. Virsū bagātīgi ber cieto sieru tad katram šampinjonam virsū liec pa vienam gabaliņam pūdētā siera.

Cep uz uzkarsēta grila, līdz šampinjoni ir apcepti un siers izkusis.