foto: Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv
Grilam
2023. gada 13. jūlijā, 12:00

Vegāniskais sašliks jeb sojšliks

Sojšlika marinādes gatavošanā var pamatīgi izpausties, apvienojot savas iecienītākās garšas un marinādes pikantumu, jo sojas gabaliņi ir pakļāvīgi garšu un marināžu uzsūkšanā.

Pagatavošana

1

Sojas gabaliņus saber bļodā un pārlej ar karstu ūdeni. Mērcē apmēram 15-20 minūtes, kādu reizi apmaisot, lai izmērcējas visas gabaliņu maliņas. Ja vāra katliņā, tad apmēram 10 minūtes.

2

Kamēr sojas gabaliņi briest, gatavo marinādi: sagriež sīpolus un dārza zaļumus.

3

Bļodā liek majonēzi, pievieno sīpolus un zaļumus, sāli un piparus, izmaisa. Tad pievieno etiķi, sojas mērci un kādu no garšvielām.

4

Kad sojas gabaliņi uzbrieduši, nolej ūdeni un vēl atsevišķi katram to nospiež.

5

Tos liek marinādē un izmaisa. Atstāj ievilkties ledusskapī vismaz uz stundu.

6

Cept var uz grila, cepeškrāsnī vai uz pannas.

7

Marinādi var veidot vēl daudzās citās variācijās, piemēram, majonēzes vietā izvēloties tomātu mērci un pievienojot vēl citus dārzeņus: papriku, ķiploku, burkānus.

8

Asākai marinādei izmēģini pievienot nelielu sarīvēta ingvera gabaliņu!

9

Tomēr, ja slinkums pašrocīgi gatavot marinādi, ir dažādas izvēles iespējas marinādēm, kuras veikalā iegādāties gatavas, atliks tikai sagatavot sojas gabaliņus marinēšanai.