Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā grilēt kukurūzu?

Sastāvdaļas
Rudens pie mums ir īstais laiks, lai svaigā gaisā baudītu vēlo šķirņu kukurūzas vālītes, – tās vislabāk garšo karstas, tikko no grila noņemtas.

Pagatavošana

1
1. paņēmiens. Prasa mazliet vairāk laika, bet graudiņi sanāk sevišķi maigi un mīksti. Grilē nenotīrītu un mērcētu vālīti. 1. Kukurūzas vālītes ar visām ārējām lapām iemērc ūdenī un patur 15 minūtes. 2. Nosusina, liek uz mēreni karsta grila un cep 15–20 minūtes. Lai pārbaudītu, vai graudiņi ir pietiekami mīksti, pavelk apvalka lapas drusku nost un ar irbulīti iedur dažos graudiņos. 3. Vālītei noņem visu lieko, tad vālīti apziež ar sviestu, apkaisa ar sāli un pipariem un liek atpakaļ uz grila. Paripinot uz priekšu un atpakaļ, cep, līdz apbrūnē.
2
2. paņēmiens. Ātrais paņēmiens – graudiņi kļūst aromātiski un iegūst vieglu kūpinājuma garšu. Grilē notīrītu vālīti. 1. Vālītēm atdala apvalka lapas un notīra visu lieko. 2. Vālītes liek uz mēreni karsta grila un cep, līdz graudiņi kļūst zeltaini brūni. Vālītes ik pa brīdim paviļā, lai apcepas vienmērīgi no visām pusēm.
3
3. paņēmiens. Grilē karstās oglēs. Vajadzīga alumīnija folija, toties graudiņi sanāk ļoti garšīgi. 1. Vālītes notīra, apziež ar sviestu, apkaisa ar sāli un pipariem un katru atsevišķi ietin divās kārtās salocītā alumīnija folijā. 2. Liek karstās oglēs un cep 12–15 minūtes. 3. Foliju atver vaļā, uz katras vālītes uzliek vēl nedaudz sviesta un, ja vajag, vēl pārkaisa sāli un piparus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni