Konditoreja
2022. gada 3. decembrī, 10:05

Žagariņi

Visgardākie cepumi tomēr bija bērnībā – kad atbrauci pie vecmāmiņas, un aiz baltās bufetes čīkstošajām durvīm atradi lielu bļodu ar eļļā vārītiem cepumiem. Mēs tos saucām par žagariņiem, citur tos dēvē arī par cūkausīm.

Pagatavošana

60 min
1

Lielā bļodā liec olu dzeltenumus kopā ar cukuru, samaisi, pievieno krējumu un degvīnu. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Samīci mīklu.

2

Izrullē mīklu 2–3 mm biezumā. Sagriez to (visērtāk ar picas nazi) 3 cm platās strēmelēs. Tad griez apmēram 45 grādu leņķī – lai veidotos puslīdz līdzīgi rombiņi. Katrā rombiņā garenvirzienā ar nazi iegriez 2–3 cm garu pogcaurumu. Tad vienu stūri izver tam cauri un, lūk, – cūkauss gatava vārīšanai!

3

Uzkarsē lielā katlā eļļu. Vāri tajā cepumus no abām pusēm, līdz tie smuki brūni. Ar putu karoti izzvejo, noliec uz papīra dvielīša, lai notek liekā eļļa, un cep nākamo porciju. Gatavos pārkaisi ar pūdercukuru.