Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kantučīnī

Sastāvdaļas
  • 500 g kviešu miltu
  • 400 g cukura
  • 350 g nesālītu un nemizotu mandeļu
  • 3 olas
  • 3 ēdk. saldā krējuma
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1/4 tējk. cepampulvera
  • naža gals sāls
Šie tradicionālie Toskānas cepumi bieži vien tiek saukti par biskvītiem (biscotti), kas burtiskā tulkojumā nozīmē- divreiz cepts. Cepumi būs cieti un sausi, Itālijā tos tradicionāli ēd pamērcējot saldā vīnā vai kafijā. Tos ir vērts pagatavot lielākā daudzumā, jo tos var lieliski uzglabāt metāla vai stikla traukā pat vairākus mēnešus.

Pagatavošana

1
Miltus un sviestu bļodā maisi, kamēr milti ir uzsūkuši visu sviestu. Tad maisījumu liec uz galda un ar rokām sastrādā kopā ar cepamo pulveri, sāli un cukuru, vidū izveido iedobi.
2
Olas ar dakšiņu sakul atsevišķā traukā, pievieno saldo krējumu un ielej iedobē, nedaudz atstājot pārziešanai. Pamazām mīci, kamēr masa vairs nelīp pie rokām.
3
Kad mīkla vairs nelīp, izrullē to biezā loksnē un uzber mandeles. Loksni aizloki un samīci, lai mandeles vienmērīgi iejauktos visā masā. Sadali mīklu piecās daļās un no tām izrullē piecus garenus rullīšus. Tos uz 15 minūtēm ieliec ledusskapī.
4
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Rullīšus ar otiņu pārzied ar saldā krējuma un olas maisījumu. Cep aptuveni 20-30 minūtes. Rullīšiem no ārpuse jābūt zeltainiem, bet vidū vēl nedaudz mīkstiem.
5
Izņem no krāsns un sagriez kā maizi aptuveni 1 cm biezās šķēlītēs. Tad cep otrreiz – aptuveni desmit minūtes. Atdzesē.

Pievienot komentāru

Konditoreja