Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lazdu riekstu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas
  • 75 g sviesta istabas temperatūrā
  • 125 g miltu
  • ½ tējk. sodas
  • 50 g brūnais cukurs
  • 50 g pūdercukurs
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1 ola
  • 50 g nomizotu un sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 100 g šokolāde, smalki sagriezta
Saldi un kraukšķīgi cepumi ir lielisks našķis ne tikai brīvdienās un svētkos, bet arī darba dienās. Šie cepumi pierāda, ka lazdu rieksti ļoti labi sader ar šokolādi. Šajā receptē lieti noderēs veikalos jau nopērkamie šokolādes gabaliņi, taču vari izmantot tāfelīti, to smalki salaužot vai sagriežot ar nazi.

Pagatavošana

1
Sajauc sviestu, miltus, sodu, cukuru, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu kopā vienā bļodā un rūpīgi samaisi.
2
Pievieno olu, sasmalcinātos riekstus un šokolādes gabaliņus un samaisi.
3
No mīklas veido mazus cepumus, ko izklāj uz viegli ietaukota un ar cepamo papīru izklātas pannas.
4
Cep 180 grādos 10-12 minūtes. Ļauj atdzist istabas temperatūrā.

Pievienot komentāru

Konditoreja