foto: Shutterstock
Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Visas šķidrās sastāvdaļas – viegli sakultas olas, krējumu, sviestu – sajauc, pievieno cukuru un sāli, iesijā miltus. Visu rūpīgi sajauc līdz bieza krējuma konsistencei.
Uzsildi pannu, aši ietauko un pa iedobēm salej mīklu – jārīkojas ātri, citādi daļa vāverīšu izceps ātrāk nekā citas. Aizver pannu. No katras puses (panna jāgroza) cep 2–2,5 minūtes. Izcepto liec uz restītēm, lai atdziest. Lej pannā nākamo porciju. Esi uzmanīga, jo dzelzs panna ir ļoti karsta un, rīkojoties ātri, vari apdedzināties.
Ja vēlies vāverītes, beciņas un čiekurus rotāt, izmanto šokolādi: ūdens peldē izkausē tumšo vai piena, vienalga, kādu vēlies, un karstajā šokolādē pamērcē atdzisušo beciņu. Kādreiz pie šo cepumu dizaina piestrādāja nopietni – bekas kātu pārklāja ar baltu cukura glazūru un pamatni apkaisīja ar magoņsēkliņām…