Gaļas ēdieni
2015. gada 23. novembrī, 06:00

Kartupeļu pīrāgs ar cāļa gaļas šašliku

Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas "Cāļa gaļas ēdieni". Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību "White Book". Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas gaļu sagriezt mazākos gabalos. Burkānus nomizot un sagriezt ripiņās. Sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un gaļu. Gaļu pārlikt karstumizturīgā formā un tajā pašā pannā apcept sīpolus un burkānus. Apceptus dārzeņus un zirnīšus uzlikt pa virsu gaļai.

2

Kartupeļus nomizot un novārīt sālsūdenī. Ūdeni noliet, kartupeļus saspaidīt ar kartupeļu stampu, pakāpeniski pievienojot uzkarsētu pienu. Pievienot sviestu un kartīgi visu samaisīt. Kartupeļu biezputru mazliet atdzesēt un pārlikt konditorejas maisā ar pietiekami platu uzgali. Gaļu pārklāj ar kartupeļu biezputru. Biezputru var arī vienkārši izlikt pa virsu un ar karoti izlīdzināt.

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 1 st.

4

Pasniedz uzreiz.