Vistu spārniņi ar kariju un persiku mērci
Sastāvdaļas
- 1 kg vistu spārniņi
- Marinādei:
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. karija pulveris
- 4 ēd.k. sojas mērce
- 4 ēd.k. eļļa
- 1/2 ēd.k. Kaijenas pipari
- Mērcei:
- 1gl. turku/grieķu jogurts
- 3 ēd.k. persiku sīrups
- Tabasco mērce
- sāls, pipari
Vienkārši pagatavojams, bet patiesi garšīgs ēdiens. Persiku sīrups vistas gaļai piešķir eksotisku toni. Šādi pagatavotus vistu spārniņus spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Spārniņus ielikt plastikāta traukā vai lielā bļodā. Visas marinādes sastāvdaļas sajaukt un pārliet pāri spārniņiem. Uzlikt vāku vai apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 2-3 st. istabas temperatūrā vai arī visu nakti ledusskapī.
2
Visas mērces sastāvdaļas samaisīt, pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.
3
Spārniņus sakārtot uz cepešpannas un cept 180 grādos līdz spārniņi kļūst zeltaini - brūni apm. 40 min.
4
Spārniņus pasniedz ar mērci.