OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 24. jūlijā, 20:05

Cūkgaļas fileja medus karamelē

Tautas medicīnā medus pazīstams kopš senseniem laikiem. To lietoja gan tīrā veidā, gan kopā ar dziednieciskajiem augiem. Mūsdienās medu izmantojam arī kā lielisku piedevu pie dažādiem dzērieniem un ēdieniem. Piedāvājam vēl vienu recepti, kurā medus sniedz īpašo noskaņu visam ēdienam.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Cūkgaļu sagriezt strēmelītēs. Citronzāli sagriezt ripiņās. Ingveru notīrīt. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. No laima nogriezt plānās mizas strēmelītes un izspiest sulu.

2

Katlā ar biezu apkašu uzkarsēt eļļu un apcept tajā cūkgaļu, apm. 5 min. Pievienot cukuru, medu un karamelizēt gaļu, apm. 5 min. Pieliet sojas mērci un laima sulu, pievienot citronzāli, ingveru un svaigi maltus piparus, sautēt 5-10 min. Pievienot papriku, pieliet ūdeni un sautēt zem vāka vēl 10 min.

3

Pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztu laima miziņu.