foto: Shutterstock
Deserti
2019. gada 10. janvārī, 13:09

Mannas deserts ar granātābolu

Granātābols ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Tas spēj pazemināt holesterīna līmeni asinīs. Indiešu gudrie savulaik apgalvoja, ka granātābolu spirdzinošā sula attīra asinis, atjauno organismu un uzlabo sejas krāsu. Turklāt šajā desertā kopā ar mannu tie sader jo īpaši. Nobaudiet!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pienu sajaukt ar mannu, cukuru, vaniļas pāksti un uzkarsēt. Vārīt 5-7 min., visu laiku maisot, kamēr manna ir gatava. Izslēgt uguni un atdzesēt. Vaniļas pāksti izņemt ārā.

2

Mannu sablendēt ar rožu sīrupu, atdzesēt. Deserta trauciņos vai glāzītēs kārto slāņos - slāni mannas, slāni granātābolu sēklas. Pasniedz atdzesētu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar mandeļu lapiņām un pārliet ar rožu sīrupu.