Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Citrona pudiņš

Sastāvdaļas
  • 250 ml trekna piena
  • 200 g cukura
  • 100 ml svaigi spiestas citrona sulas (no 1–2 citroniem)
  • 3 olas, baltumi un dzeltenumi atsevišķi
  • 50 g sviesta, mīksta
  • 50 g miltu
  • 1 citrona miza, smalki rīvēta
Gaisīgs deserts ar izteiktu citrona aromātu un skābumiņu. Lai nebiedē topošā pudiņa plānums – citrona sula pamazām savilks stingrā receklī pienu un olas. Galvenais – ievērot darbību secību, un viss būs kārtībā.

Pagatavošana

1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vieglāk būs, ja izmantosi mikseri – sakul sviestu, cukuru un citrona miziņu vienmērīgā, maigā masā. Pievieno citrona sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu. Kā pēdējos iekul olu baltumus.
2
Ietauko karstumizturīgus trauciņus (vari izmantot arī biezākas tasītes), ielej pudiņa masu, liec to lielākā cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.
3
Atkarībā no trauku izmēra karsē pudiņu aptuveni 40–50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, iecukurotām citrusu miziņām, saldētām ogām.

Pievienot komentāru

Deserti