Deserti
2024. gada 24. martā, 12:00

Citrona pudiņš

Gaisīgs deserts ar izteiktu citrona aromātu un skābumiņu. Lai nebiedē topošā pudiņa plānums – citrona sula pamazām savilks stingrā receklī pienu un olas. Galvenais – ievērot darbību secību, un viss būs kārtībā.

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vieglāk būs, ja izmantosi mikseri – sakul sviestu, cukuru un citrona miziņu vienmērīgā, maigā masā. Pievieno citrona sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu. Kā pēdējos iekul olu baltumus.

2

Ietauko karstumizturīgus trauciņus (vari izmantot arī biezākas tasītes), ielej pudiņa masu, liec to lielākā cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.

3

Atkarībā no trauku izmēra karsē pudiņu aptuveni 40–50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, iecukurotām citrusu miziņām, saldētām ogām.