sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Rīsu pudiņš ar ogām

Sastāvdaļas
  • 250 g saldētu augļu gabaliņu vai ogu
  • 150 g rīsu
  • 4 anīsa zvaigznes
  • 4 ēdk. šķidra medus
  • 4 ēdk. kokosriekstu vai grieķu jogurta
  • šķipsniņa sāls
  • 700 ml ūdens
Mums tik ierastais rīsu deserts ar putukrējumu un skābenu ķīseli nebūt nav slikts, bet reizi pa reizei ir vērts izmēģināt ko citu. Šajā desertā ļoti labi iederas saldēts mango un īsgraudu jeb aroborio rīsi, bet, ja tik specifisku sastāvdaļu mājās nav, gatavo no tā, kas ir – saldētām ogām un parastiem rīsiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dziļā pannā ieber rīsus, liec klāt zvaigžņu anīsu, ogas, 3 ēdk. medus un šķipsniņu sāls.
2
Pārlej ar ūdeni un, ik pa laikam apmaisot, vāri uz lēnas uguns 25 minūtes vai, līdz masa kļuvusi bieza un krēmīga.
3
Pudiņam pievieno jogurtu un maisi, līdz izveidojas krēmīga, viendabīga masa.
4
Liec bļodiņās, pārlej ar medu un pasniedz.

Pievienot komentāru

Deserti