foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 2. septembrī, 10:00

Šokolādes saldējums

Šajā receptē izmantota rūgtā šokolāde ar kakao saturu 70 procenti. Ja vēlies, izmanto piena šokolādi, tikai atceries, ka tad jāņem mazāk cukura.

Pagatavošana

10 min6 porcijas
1

Uzvāri katliņā pienu kopā ar krējumu un 30 g cukura. Kamēr tie uzkarst, saputo olu dzeltenumus ar palikušo cukuru gaišās, biezās putās. Lej krējuma un piena maisījumu olās sīkā straumītē, visu laiku maisot. Tad lej visu atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa viegli sabiezējusi. Uzmanies, to nekādā gadījumā nedrīkst uzvārīt, tad masa sadalīsies, un saldējums nebūs viendabīgs.

2

Noņem masu no uguns, padzesē 10 minūtes un tad pievieno salauzītu šokolādi. Maisi, līdz šokolāde izkususi un saldējuma masa kļuvusi viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad vēl stundu paturi ledusskapī.

3

Saldējuma masu lej mašīnā vai tam paredzētajā traukā, ja to kulsi ar roku. Kad saldējums gatavs, to atdzesē saldētavā vismaz 2 stundas.