foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Kastrolī lej krējumu, liec kardemona sēkliņas, vaniļas sēkliņas un mīkstumu, kafiju un uz lielas uguns maisot ļauj, lai uzvārās. Tad noregulē liesmu vidēji karstu un 5 minūtes turpini vārīt. Ļauj, lai atdziest.
Bļodā liec olu dzeltenumus, cukuru un puto, līdz veidojas krēmīga masa. Liec to pie uzkarsētā krēma un kārtīgi samaisi. Visu pārvieto tīrā kastrolī ar biezu dibenu un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, karsē 4–5 minūtes.
Lej karstumizturīgos traukos, tos izkārto dziļā cepamā plātē. To aptuveni līdz karstumizturīgo trauciņu pusei piepildi ar karstu ūdeni. Cep 15–20 minūtes, līdz masa ir kļuvusi stingrāka. Atdzesē istabas temperatūrā un pēc tam 2 stundas – ledusskapī. Pasniedz ar putukrējuma piku.
Ideja! Krējuma un olu krēmi, kas, protams, ir pārpilni grēcīgām kalorijām, labi sader ar svaigām vai saldētām un atlaidinātām ogām, kas tos mazuliet atveseļo. Deserta sātīgumu labi izlīdzina tase rūgtas kafijas, piemēram, espresso.