foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 18. aprīlī, 10:00

Cepumu kūka ar āboliem un maskarpones krēmu

Atkarībā no veidnes izmēriem kūka sanāks vai nu plānāka, vai biezāka – cik kārtām būs vietas.

Pagatavošana

45 min8 porcijas
1

Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, ieber katlā. Pievieno cukuru un kanēli un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas karamele.

2

Maisot pielej ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli mīksti. Noņem no uguns, atdzesē un sablendē.

3

Bļodā iepildi maskarponi, mājas sieru, cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri sakul viendabīgā konsistencē.

4

Pielej saldo krējumu un vēlreiz uzputo, lai izveidojas mīkstas putas.

5

Ņem 6 cepumus un sadrupini.

6

Veidnes dibenā liec cepumu kārtu, apzied ar ābolu biezeni un uzklāj krēma kārtu. Turpini, līdz visi produkti izlietoti tā, lai virspusē būtu krēma kārtiņa.

7

Pārkaisi ar sadrupinātajiem cepumiem un ieliec ledusskapī uz 1–2 stundām.