Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepumu kūka ar āboliem un maskarpones krēmu

Sastāvdaļas
  • Pamatnei
  • 200 g plakanu smilšu mīklas cepumu.
  • Pildījumam
  • 250 g maskarpones siera
  • 250 g mājas siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Ābolu biezenim
  • 8 āboli
  • 50 g cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 400 ml ūdens
Atkarībā no veidnes izmēriem kūka sanāks vai nu plānāka, vai biezāka – cik kārtām būs vietas.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, ieber katlā. Pievieno cukuru un kanēli un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas karamele.
2
Maisot pielej ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli mīksti. Noņem no uguns, atdzesē un sablendē.
3
Bļodā iepildi maskarponi, mājas sieru, cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri sakul viendabīgā konsistencē.
4
Pielej saldo krējumu un vēlreiz uzputo, lai izveidojas mīkstas putas.
5
Ņem 6 cepumus un sadrupini.
6
Veidnes dibenā liec cepumu kārtu, apzied ar ābolu biezeni un uzklāj krēma kārtu. Turpini, līdz visi produkti izlietoti tā, lai virspusē būtu krēma kārtiņa.
7
Pārkaisi ar sadrupinātajiem cepumiem un ieliec ledusskapī uz 1–2 stundām.

Pievienot komentāru

Deserti