foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 30. aprīlī, 10:00

Žāvētu ābolu ķīselis

Šis ir biezs ķīselis, ko var ēst ar pienu vai vaniļas mērci, bet tikpat labi tas garšo viens pats. Protams, vari izvēlēties arī citus žāvētus augļus, piemēram, aprikozes vai ķiršus, tikai ievēro kopējo svaru.

Pagatavošana

20 min
1

Liec katliņā visus žāvētos augļus un pārlej ar 1,5 l vāroša ūdens. Uzvāri un pievieno 3-4 citrona mizas sloksnītes un visu citronu sulu.

2

Pievieno cukuru un pagaršo. Pēc garšas vari pielikt citrona sulu vai cukuru.

3

Ieber krūzītē citi un pielej to līdz pusei ar aukstu ūdeni. Kārtīgi samaisi un lej klāt ķīselim, to intensīvi maisot. Uzvāri. Lej bļodā un atdzesē.