Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Žāvētu ābolu ķīselis

Sastāvdaļas
  • 100 g žāvētu ābolu
  • 150 g dažādu rozīņu
  • 150 žāvētu plūmju
  • 60 g cukura
  • 1 citrons
  • 1,5 ēdk. cietes
Šis ir biezs ķīselis, ko var ēst ar pienu vai vaniļas mērci, bet tikpat labi tas garšo viens pats. Protams, vari izvēlēties arī citus žāvētus augļus, piemēram, aprikozes vai ķiršus, tikai ievēro kopējo svaru.

Pagatavošana

1
Liec katliņā visus žāvētos augļus un pārlej ar 1,5 l vāroša ūdens. Uzvāri un pievieno 3-4 citrona mizas sloksnītes un visu citronu sulu.
2
Pievieno cukuru un pagaršo. Pēc garšas vari pielikt citrona sulu vai cukuru.
3
Ieber krūzītē citi un pielej to līdz pusei ar aukstu ūdeni. Kārtīgi samaisi un lej klāt ķīselim, to intensīvi maisot. Uzvāri. Lej bļodā un atdzesē.

Pievienot komentāru

Deserti