foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 26. janvārī, 10:00

Slinko sievu zupa

Mūsu pašu tautas recepte, kas nepelnīti piemirsta. Garšos ne tikai sliņķiem, bet arī kārumniekiem un steidzīgajiem. Rabarberu vai ābolu vietā var izvēlēties arī citus skābus produktus – jāņogas, brūklenes, dzērvenes.

Pagatavošana

1

Ābolus vai rabarberus notīra un sagriež nelielos gabaliņos, saber katlā un pielej aukstu pienu. Pieber abus cukurus. Zupu nedrīkst pārvārīt, jo tad biezpiens izjuks. Ēd gan siltu, gan aukstu.

2

Vāra, līdz piens saiet pārslās un veidojas biezpiena klimpas.

3

Pieber abus cukurus. Zupu nedrīkst pārvārīt, jo tad biezpiens izjuks. Ēd gan siltu, gan aukstu.