Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Peldošās salas ar olu mērci - recepte no senas pavārgrāmatas

Sastāvdaļas
  • Olu baltumi – 5 gab.
  • Piens – 1 litrs
  • Olu dzeltenumi – 5 gab.
  • Cukurs – 150 g
Peldošās salas ir saldēdiens, bez kura smalks svētku galds savulaik nemaz nebija iedomājams. Pirms Otrā pasaules kara izdotajā pavārgrāmatā “Ēdieni no iekšzemes produktiem”, kas iznāca Rīgā 1937. gadā, publicēta šī deserta oriģinālā recepte. Pēc šīs receptes gatavotais saldēdiens arī mūsdienās garšo lieliski, apliecina pārtikas tehnoloģe Natālija Lagzdiņa un Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas un izglītojošā projekta “Olas ir spēks!” eksperti.

Pagatavošana

1
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo un lēnām pielej uzvārītu pienu.
2
Lej katliņā un uzkarsē.
3
Olu baltumus saputo, pieliekot nedaudz pūdercukura, atdur ar karoti un apvāra viegli no abām pusēm cukura ūdenī vai pienā, kuru vēlāk izlieto mērces pagatavošanai.
4
Mērci lej bļodā, olu baltumu putas uzliek virsū.
5
Pasniedz aukstas.

Pievienot komentāru

Deserti