Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biskvīta kārtojums ar ogām un piena mērci

Sastāvdaļas
  • 350 ml piena
  • 200 g aveņu
  • 150 g saldā krējuma
  • 100 g gatavās biskvīta pamatnes (nopērkama veikalos)
  • 60 ml portvīna
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdk. stingra aveņu ievārījuma
  • 1,5 ēdk. cietes
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 paciņa vaniļas cukura
Ja šķiet, ka biskvīts, par spīti ievārījumam, tomēr ir par mīkstu, pievieno vairāk portvīna.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Biskvīta plāksni pārgriez uz pusēm, vienu pusi apzied ar ievārījumu un otru uzliec virsū. Apslaki ar ⅔ portvīna un salauz vai sagriez mazos gabaliņos.
2
Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar asu karotīti izkasi mīkstumu.
3
Pienu sakul ar cieti un olu dzeltenumiem un ielej katlā. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, vaniļas pāksti un mīkstumu. Liec uz lēnas uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāri. Noņem no uguns un iekul atlikušo portvīnu. Ik pa brīdim apmaisot, atdzesē.
4
Biskvīta gabaliņus kārto deserta traukā, liec virsū avenes un pārlej ar piena mērci. Ievieto ledusskapī uz 3–4 stundām.
5
Krējumu saputo stingrās putās un izrotā kārtojumu. Šokolādi sadrupini un pārkaisi desertam.

Pievienot komentāru

Deserti