Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lavaša strūdele ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas
Pildījumu var bagātināt arī ar žāvētiem augļiem, riekstiem un dažādām garšvielām.

Pagatavošana

1
Ābolus nomizo un mīkstumu sagriez plānās šķēlēs.
2
Liec katliņā, pieber rozīnes, pārkaisi ar cukuru un uz mērenas uguns, ik pa laikam saudzīgi apmaisot, sautē, līdz puse šķidruma izvārās. Iemaisi kanēli.
3
Lavašu izklāj uz dēlīša, dāsni apzied ar sviestu.
4
Virsū liec ābolu un rozīņu maisījumu un vienmērīgi izlīdzini, lai paliktu 5 cm brīvas malas. Pārkaisi ar riekstiem.
5
Uzmanīgi saritini un apzied ar kausētu sviestu.
6
Liec uz plāts, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna.
7
Izņem no krāsns, mazliet atdzesē un apkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Deserti