foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 16. martā, 10:00

Plūmju deserts ar drupačām

Daudziem no plātsmaizēm vislabāk garšo drumstalmaize, no kuras garšīgākā daļa, protams, ir pašas drumstalas. Ja arī tev tā bija, tad šis deserts ir tieši tev. Nekādas maizes, tikai ogas un drumstalas. Recepte ir ar plūmēm, bet vari izmantot arī ābolus, bumbierus, ķiršus, zemenes un avenes. Un nemaz nav jāgaida vasara, noderēs arī ogas no saldētavas, tās tad atlaidini un nolej lieko sulu, lai deserts nav pārāk šķidrs.

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Sviestu sagriez gabaliņos un ar rokām samīci kopā ar miltiem un sāli, līdz tas atgādina baltmaizes drupačas. Pievieno riekstus un cukuru un vēlreiz saber visu kopā. Ieliec ledusskapī, kamēr sagatavo pārējo.

2

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo sešus porciju trauciņus. Ogas saliec trauciņos. Pārkaisi ar cukuru un kanēli. Pāri ber drupaču masu. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz virspuse kļūst brūngana un ogas uzburbuļojušas. Gatavu pārkaisi ar pūdercukuru. Pasniedz siltu.