Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Plūmju deserts ar drupačām

Sastāvdaļas
  • 400 g ogu
  • 120 g auksta sviesta
  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 120 g maltu lazdu riekstu
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsa sāls
  • pūdercukurs
  • 50 g cukura
Daudziem no plātsmaizēm vislabāk garšo drumstalmaize, no kuras garšīgākā daļa, protams, ir pašas drumstalas. Ja arī tev tā bija, tad šis deserts ir tieši tev. Nekādas maizes, tikai ogas un drumstalas. Recepte ir ar plūmēm, bet vari izmantot arī ābolus, bumbierus, ķiršus, zemenes un avenes. Un nemaz nav jāgaida vasara, noderēs arī ogas no saldētavas, tās tad atlaidini un nolej lieko sulu, lai deserts nav pārāk šķidrs.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sviestu sagriez gabaliņos un ar rokām samīci kopā ar miltiem un sāli, līdz tas atgādina baltmaizes drupačas. Pievieno riekstus un cukuru un vēlreiz saber visu kopā. Ieliec ledusskapī, kamēr sagatavo pārējo.
2
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo sešus porciju trauciņus. Ogas saliec trauciņos. Pārkaisi ar cukuru un kanēli. Pāri ber drupaču masu. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz virspuse kļūst brūngana un ogas uzburbuļojušas. Gatavu pārkaisi ar pūdercukuru. Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Deserti