Biezpiena sacepums ar mandarīniem 2
Sastāvdaļas
- 500 g vājpiena biezpiena
- 400 g mandarīnu
- 75 g mannas
- 50 g mīksta sviesta
- 50 g cukura
- 50 g pūdercukura + pūdercukurs pārkaisīšanai
- 3 olas
- 1 citrona sula
- taukvielas veidnei
- sāls
Mandarīnu vietā der gan apelsīnu gabaliņi, gan jebkuras mūsu pašu sulīgās ogas.
Pagatavošana 80 porcijas
1
Mandarīnus nolobi un sadali daiviņās. Atdali balto plēvīti.
2
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem un kopā ar šķipsniņu sāls viegli saputo. Turpini putot un pakāpeniski iesijā cukuru, līdz izveidojas stingras putas.
3
Sviestu saputo ar pūdercukuru un citrona sulu. Pa vienam ieputo olu dzeltenumus. Iemaisi biezpienu un mannu.
4
Uzmanīgi iecilā saputoto baltumu.
5
Pildi ietaukotā sacepumu veidnē. Virsū kārto mandarīnu gabaliņus.
6
Liec 175 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes. Gatavu pārkaisi ar pūdercukuru.
2 komentāri