foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 5. janvārī, 10:00

Cepamplātē ceptas pankūkas

Arī šādi var cept pankūkas – cepeškrāsnī! Derēs tiem, kam netīk stāvēt pie plīts.

Pagatavošana

35 min6 porcijas
1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko nelielu cepamplāti (25 x 20 x 2 cm).

2

Bļodā ieber miltus un cepampulveri, rūpīgi sajauc. Pievieno olas, pienu un cukuru, visu sajauc.

3

Kastrolī izkausē sviestu, to iemaisi mīklā; masai jāsanāk viendabīgai.

4

Apelsīnam norīvē smalku miziņu, no apelsīna izspied sulu (rēķinies ar 50 ml). Sulu un miziņu iemaisi pankūku mīklā.

5

Mīklu lej cepamplātē un vienmērīgi izlīdzini pa visu virsmu. Pārkaisi ar avenēm.

6

Cep 20 minūtes: gatava, kad malas ir nedaudz brūnas, bet vidus ir gaišs.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru. Gards ar saldējumu vai ķīseli.