Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepamplātē ceptas pankūkas

Sastāvdaļas
  • 250 ml piena
  • 200 g pašbriestošo miltu
  • 150 g aveņu, svaigu vai saldētu
  • 1 apelsīns, sula un miziņa, smalki rīvēta
  • 1 ola
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. sviesta
  • 1 tējk. cepampulvera
  • taukvielas – cepšanai
  • pūdercukurs – pārkaisīšanai
  • kompots vai saldējums – pasniegšanai
Arī šādi var cept pankūkas – cepeškrāsnī! Derēs tiem, kam netīk stāvēt pie plīts.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko nelielu cepamplāti (25 x 20 x 2 cm).
2
Bļodā ieber miltus un cepampulveri, rūpīgi sajauc. Pievieno olas, pienu un cukuru, visu sajauc.
3
Kastrolī izkausē sviestu, to iemaisi mīklā; masai jāsanāk viendabīgai.
4
Apelsīnam norīvē smalku miziņu, no apelsīna izspied sulu (rēķinies ar 50 ml). Sulu un miziņu iemaisi pankūku mīklā.
5
Mīklu lej cepamplātē un vienmērīgi izlīdzini pa visu virsmu. Pārkaisi ar avenēm.
6
Cep 20 minūtes: gatava, kad malas ir nedaudz brūnas, bet vidus ir gaišs.
7
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru. Gards ar saldējumu vai ķīseli.

Pievienot komentāru

Deserti