Kartupeļu bumbiņas ar gaļu
Sastāvdaļas
- 500g kartupeli
- 350g maltā gaļa
- 1 sīpols
- 1 ola
- 2-3 ēd.k. kukurūzas milti (polenta)
- 1 ēd.k. smalki sakapāti zaļumi pēc garšas
- eļļa cepšanai
- sāls
Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā - dekors un ēdiens.
Pagatavošana
1
Kartupeļus novārīt līdz gatavībai, mazliet atdzesēt. Sasmalcināt ar dakšu, pievienot sāli un olas dzeltenumus. Kārtīgi samaisīt.
2
Maltai gaļai pievienot smalki sakapātus sīpolus, olas baltumu, zaļumus, sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisīt.
3
Ar mitrām rokām no kartupeļiem uztaisīt bumbiņu, no kuras izveidot plācenīti. Pa vidu liek 1 karoti maltās gaļas un aizdarinot ciet malas, veido bumbiņu. Katru bumbiņu apviļāt kukurūzas miltos.
4
Bumbiņas sakārtot uz cepamās pannas, mazliet apslacīt ar eļļu un cept cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 minūtes.
5
Pasniedz ar kečupu.