OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 31. decembrī, 19:42

Krāsnī cepti kartupeļi ar jogurta mērci

Kartupeļi pēc rīsiem, kukurūzas,kviešiem un miežiem tiek uzskatīti kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots mūsdienu cilvēkam. Kaut gatavoti tie tiek laikam krietni biežāk. Šeit vēl kāds veids kartupeļu pagatavošanai.

Pagatavošana

60 min2 porcijas
1

Kartupeļus nomazgāt, ietīt katru folijā un cept 220 grādos apmēram 40-50 min. (gatavošanās laiks atkarīgs no šķirnes un izmēra).

2

Pagatavot mērci: svaigus gurķus sarīvēt uz rīves, pievienot smalki sakapātus ķiplokus un zaļumus. Pievienot pēc garšas sāli.

3

Siltus kartupeļus atbrīvot no follija, iegriezt un pārliet ar jogurta mērci.