Kartupeļu biezputra ar jogurtu un baziliku
Sastāvdaļas
- 1kg kartupeļi
- 200g turku/grieķu jogurts
- 2-3 ķiploka daiviņas
- baziliks
- sviests
- rīvēts Parmezāns
- sāls
Pasaulē eksistē milzīga kartupeļu šķirņu daudzveidība. Tās iedalās: galda, tehniskie, lopbarības un universālie kartupeļi. Taču mēs zinām, ka ir vēl kāds kartupeļu veids - garšīgie! Tos arī izmantojiet, lai pagatavotu šo biezputru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomizot, sagriezt 4-6 daļās un izvārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Ūdeni noliet.
2
Kartupeļus sastampāt. Pievienot rīvētu Parmezānu, sasmalcinātus ķiplokus, jogurtu, piciņu sviesta un samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un sasmalcinātu baziliku.