Tomato, pepper and zucchini preserves in glass jar, selective focus
Tomato, pepper and zucchini preserves in glass jar, selective focus
Dārzeņu ēdieni
2013. gada 1. septembrī, 18:28

Ķirbja kaviārs

Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.

Pagatavošana

60 min
1

Ķirbi un burkānu notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolu sagriezt mazos kubiņos. Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt kubiņos, saglabājot sulu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienot burkānus un ķirbi un cept vēl 5 min.Dārzeņus pārlikt katla ar biezu apakšu, pieliet vīnu un mazliet iztvaicēt. Pievienot sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, pēc garšas sāli un pēc nepeiciešamības pievienot cukuru. Sautēt 25-30min, ik pa brīdim apmaisot. Nepieciešamības gadījumā pievienojiet vēl ūdeni.

2

Karstu kaviāru salikt tīrās sausās burciņās un uzreiz aizvākot.