Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci

Sastāvdaļas
  • 4 mazi kabači vai cukini
  • 8 paipalu olas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 čili pipars
  • 1 tējk. sezama seklas
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 tējk. medus
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 1 maziņš kabacis
  • 200g grieķu/turku jogurts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • baziliks
  • sāls, pipari
Par vērtīgākajiem kabačiem tiek uzskatīti tieši mazie kabači, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Jaunos kabačus ieteicams lietot uzturā ar visu mizu. Savukārt, paipalu olu sastāvā ir daudz bioloģiski aktīvu vielu, kas šo produktu izceļ citu mājputnu vidū.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kabačus pāŗgriež uz pusēm. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, medu, smalki sakapātiem ķiplokiem un čili pipariem, sezama sēklām, sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārlej pāri kabaču pusēm un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes 180 grādos.
2
Pagatavo mērci. Kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves un sajauc ar jogurtu. Pievieno smalki sakapātu baziliku, ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3
Paipalu olas uzcep, lai dzeltenums būtu mīksts.
4
Kabačus kāŗto uz šķīvjiem un pasniedz ar mērci un ceptām olām.
5
Ideja-aikāgaršo

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni