Komandas biedri uzmundrina Porziņģi: viņš ir lielisks cilvēks un dara visu iespējamo, lai mums palīdzētu
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bostonas komandā kopumā valda viedoklis, ka Kristaps centīsies doties laukumā un palīdzēt komandai cīņā par čempiontitulu.
Basketbols

Komandas biedri uzmundrina Porziņģi: viņš ir lielisks cilvēks un dara visu iespējamo, lai mums palīdzētu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Lai arī šobrīd uz jautājuma zīmes ir Kristapa Porziņģa dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē, Bostonas “Celtics” spēlētāji snieguši savus atbalsta vārdus latvietim. Viņš sērijas otrajā spēlē iedzīvojās retā savainojumā.

Komandas biedri uzmundrina Porziņģi: viņš ir lieli...

Sarežģīta veselības situācija pēc otrās NBA finālspēles ir Kristapam Porziņģim. Trešās ceturtdaļas vienā no situācijām viņa ceļgals satriecās ar Dereka Laivlija ceļgalu, kas izraisīja bojājumus kājai.

Porziņģis pārvietojoties manāms bez klibošanas pazīmēm, taču visdrīzāk vislielākā ietekme šim savainojumam ir spēļu režīmā, kurā ir augsta intensitāte. Kā norādījis ārsts Ziemeļamerikā, tad savainojums visvairāk jūtams varētu būt lēciena brīžos. Kā zināms, basketbolā jālec ir daudz. Porziņģim kā garajam spēlētājam ir nozīmīga loma soda laukuma aizargāšanā un cīņā par atlēkušajām bumbām, kas atlētiskākajā basketbola līgā pasaulē, prasa daudz augstus un ļoti biežus lēcienus.

Bostonas “Celtics” oficiālajā paziņojumā 24 stundas pirms spēles norādīts, ka latvieša dalība spēlē ir uz jautājuma zīmes. Pats viņš paudis apņēmību spēlēt, sakot, ka vienīgais, kas viņu varētu atturēt, ir ārstu lēmums. Atbalstu Kristapam snieguši komandas biedri, sarunā ar žurnālistiem gan Džrū Holidejam, gan Alam Horfordam, gan Derikam Vaitam norādot, ka došanās laukumā sērijas trešajā spēlē ir Porziņģa lēmums.

“Kristaps ir garā stiprs,” par viņu teica Holidejs, kurš otrajā spēlē uzvaru kaldināja ar 26 gūtajiem punktiem un dažos Ziemeļamerikas topos pēc diviem mačiem ir reālākais kandidāts uz sērijas vērtīgākā spēlētāja balvu. “Lai ko arī viņš izdomātu, tas būs viņa lēmums un es to atbalstīšu.”

Pēc redzētā samērā optimistisks ir pieredzējušais Horfords, kurš gan norāda – “Celtics” ir arī citi spēlētāji, kuri var nepieciešamības gadījumā Kristapu aizvietot. “Ir patīkami, ka Kristaps mēģina darīt visu iespējamo, lai varētu spēlēt. Tas, ko esmu redzējis – viņš jūtas labi un ir optimistiski noskaņots. Mums gan ir pietiekami daudz spēlētāju, kuri arī var palīdzēt.”

“Kad viņš satraumējās sērijā pret Maiami, viņš turpināja būt pozitīvs ģērbtuvē. Viņš ir lielisks cilvēks. Kristaps dara visu iespējamo, lai palīdzētu mums uzvarēt,” teica viens no Bostonas aizsardzības balstiem perimetrā – Deriks Vaits.

Porziņģis uz finālu atgriezās pēc 38 dienu pārtraukuma, kuru izlaida ikra muskuļa sastiepuma dēļ. 20 un 23 minūtēs pirmajā un otrajā spēlē viņš kļuva par vienu no lielākajiem faktoriem Bostonas uzvaru izcīnīšanā, ko uzsvēruši arī Ziemeļamerikas basketbola zinātāji. Pirmo divu spēļu laikā viņam vidēji mačā 16 punkti un augsta metienu precizitāte no divpunktu zonas un soda līnijas. Kristaps pirmajos divos mačos ir bloķējis vairāk pretinieku metienu, nekā visa Dalasas komanda kopā – 5:4.

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

Sērijas trešā spēle šonakt gaidāma 3:30 pēc Latvijas laika. Sērijas trešā spēle būs ļoti nozīmīga. Bostona uzvaras gadījumā tā nonāks viena panākuma attālumā no kluba vēsturē 18. titula, bet zaudējuma gadījumā sērijā atgriezīsies intriga. NBA vēsturē 2-0 rezultāts sērijās bijis 458 reizes, bet iedzinējos esošajām komandām atspēlēties izdevies vien 34 reizes jeb 7,4% gadījumu.

Bostona, kas līgā spēlē no pirmssākumiem 1949. gadā, uzvaras gadījumā kļūs par titulētāko komandu līgas vēsturē (pašlaik dala pirmo vietu ar Losandželosas "Lakers", izcīnot 18. titulu un pirmo kopš 2008. gada. Savukārt kopš 1980. gada NBA spēlējošā Dalasas "Mavericks" spēlē trešajā finālā un pagaidām par NBA čempioni kļuvusi reizi - 2011. gadā, kad komandas pamatsastāva saspēles vadītājs bija pašreizējais galvenais treneris Džeisons Kids.

Visa NBA finālsērijas tiešraidēs ir "Go3 Sport 1" kanālā. Sērijas trešā un ceturtā spēle tika aizvadīta 13. un 15. jūnijā Dalasā 3:30 pēc Latvijas laika. Ja būs nepieciešami vēl mači, tie norisināsies 18. jūnijā Bostonā (3:30 pēc Latvijas laika, 21. jūnijā Dalasā (3:30 pēc Latvijas laika) un 24. jūnijā Bostonā (3:00 pēc Latvijas laika).