Ārsts komentē, kā retais savainojums varētu ietekmēt Kristapu Porziņģi
foto: Getty Images via AFP
Ārsta prognozes vedina uz domām, ja arī Kristapu Porziņgi redzēsim laukumā, tad diez vai mēs no viņa sagaidīsim tādu atlētiskumu un ekspolizivitāti kā sērijas pirmajās divās spēlēs.
Basketbols

Ārsts komentē, kā retais savainojums varētu ietekmēt Kristapu Porziņģi

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa gūtais savainojums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā mačā varētu būt diezgan sāpīgs, secinājuši ārsti.

Ārsts komentē, kā retais savainojums varētu ietekm...

Pēc konsultācijām ar daudziem speciālistiem par šo reto savainojumu, viņa pieejamība nākamajām spēlēm tiks vērtēta katru dienu.

Kā raidsabiedrībai NBC otrdien paskaidroja "Southcoast Health" medicīnas centra sporta ārsts Džons Ponti, šīs saites savainojums ļauj cīpslai potītē vairāk kustēties, kas var izprovocēt potītes izmežģījumu. "Tas var būt diezgan sāpīgi," skaidroja Ponti. "Šīs cīpslas funkcija ir spēt izliekt pēdu vai pacelties uz pirkstiem. Tik garam spēlētājam tas varētu radīt neērtības, īpaši lecot."

Tikmēr citi Ziemeļameirkas mediķi jau paguvuši izteikt spekulācijas, ka Kristaps arī varētu nospēlēt sēriju līdz galam, bet pēc tam viņam varētu būt nepieciešama operācija, lai pilnībā atlabtu. Šadu viedokli paudis  kādreizējais Losandželosas ''Lakers'' konsultants un ārsts Daniels Harazi: ''Nedomāju, ka šo traumu var pasliktināt, dodoties laukumā un spēlējot. Īpaši, ja viņš tikai skrien. Viņš var arī veikt atsevišķas straujas kustības. Tā gan var būt atkārtota problēma, ja viņš neveikli piezemējas uz kājas. Neuzskatu, ka tas ir savainojums, kā dēļ būtu jābeidz sezona. Katru dienu viņa veselības stāvoklis ir jāizvērtē. Visdrīzāk viņiem būs jāliek teips un jāstiprina traumētā vieta, lai, spēlējot, viņš justos pietiekami stabili," tāpat Harazi piebilda, ka Porziņģim būs nepieciešama operācija, lai pilnībā atlabtu.

Kristaps Porziņģis sarunā ar medijiem atcerējās epizodi, kurā guva traumu sērijas otrajā mačā. "Centos cīnīties par atlēkušo bumbu un uzgrūdos Derekam Laivlijam. Sadūrāmies ar ceļgaliem un kaut kas notika. Pēc tam vēl kādu laiciņu spēlēju, taču uz beigām manas kustības tika ietekmētas. Džo mani nomainīja," skaidroja Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģa komandas Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla šo savainojumu vērtē kā nopietnu, bet latvietis "darot visu, lai atkal varētu spēlēt."

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

Pats Porziņģis sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka sērijas trešajā mačā nedosies laukumā, ja vien viņam to liegs "Celtics" ārsti. "Darīšu visu, lai rītdien būtu laukumā. Nekas mani neapturēs, izņemot, ja man teiks, ka nedrīkstu spēlēt," stāstīja Porziņģis.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz avotiem komandā, sociālās tīklošanās vietnē "X" raksta, ka pagaidām nekas neliecina, ka Porziņģim netiks ļauts mēģināt piedalīties mačā.

Latvijas basketbola līdzjutējus Porziņģa savainojums noteikti interesē arī Latvijas izlases kontekstā, jo 2. jūlijā "Arēnā Rīga" sāksies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija turnīrs, kurā mūsu basketbolisti cīņā par vienīgo ceļazīmi sacentīsies ar Filipīnu, Gruzijas, Brazīlijas, Melnkalnes un Kamerūnas izlasēm.

"Celtics" trešdien aizvadīs NBA finālsērijas trešo maču, viesojoties pie Dalasas "Mavericks".

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Celtics", kas uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98.

Sērijas trešā spēle būs ļoti nozīmīga. Bostona uzvaras gadījumā tā nonāks viena panākuma attālumā no kluba vēsturē 18. titula, bet zaudējuma gadījumā sērijā atgriezīsies intriga. NBA vēsturē 2-0 rezultāts sērijās bijis 458 reizes, bet iedzinējos esošajām komandām atspēlēties izdevies vien 34 reizes jeb 7,4% gadījumu. Bostona, kas līgā spēlē no pirmssākumiem 1949. gadā, uzvaras gadījumā kļūs par titulētāko komandu līgas vēsturē (pašlaik dala pirmo vietu ar Losandželosas "Lakers", izcīnot 18. titulu un pirmo kopš 2008. gada. Savukārt kopš 1980. gada NBA spēlējošā Dalasas "Mavericks" spēlē trešajā finālā un pagaidām par NBA čempioni kļuvusi reizi - 2011. gadā, kad komandas pamatsastāva saspēles vadītājs bija pašreizējais galvenais treneris Džeisons Kids.

Visa NBA finālsērijas tiešraidēs ir "Go3 Sport 1" kanālā. Sērijss trešā un ceturtā spēle tika aizvadīta 12. un 14. jūnijā Dalasā 3:30 pēc Latvijas laika. Ja būs nepieciešami vēl mači, tie norisināsies 17. jūnijā Bostonā (3:30 pēc Latvijas laika, 20. jūnijā Dalasā (3:30 pēc Latvijas laika) un 23. jūnijā Bostonā (3:00 pēc Latvijas laika).