Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

Basketbols

Porziņģis atklāj, kas viņam palīdzēja aizvadīt veiksmīgu atgriešanās spēli un pielāgoties neierastai lomai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis jau pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmā mača zinājis, ka spēli nāksies uzsākt no rezervistu soliņa, pēc uzvaras savā laukumā pār bijušo komandu Dalasas "Mavericks" sacīja pats spēlētājs.

Porziņģis atklāj, kas viņam palīdzēja aizvadīt vei...

Porziņģis pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriezās ar nospēlētām 20 minūtēm, 20 gūtiem punktiem, sešām bumbām zem groziem un trim bloķētiem metieniem. "Man ļoti palīdzēja līdzjutēju atbalsts. Protams, nenāca par labu tas, ka es izlaidu tik ilgu laiku, bet es izdarīju visu, lai mentāli sagatavotos šim brīdim, un tas ir atmaksājies," pēc mača sacīja Porziņģis, kurš traumas dēļ nebija spēlējis vairāk par mēnesi. "Paveicām savu darbu šodien, aizvadījām labu spēli un esam priecīgi par rezultātu."

foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis uzbrukumā pret Luku Dončiču.
Kristaps Porziņģis uzbrukumā pret Luku Dončiču.

Latvietis jau pirmajā ceturtdaļā pret savu bijušo klubu guva 11 punktus, bet puslaiku noslēdza kā vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem. "Jau pirmajā dienā teicu, ka darīšu visu nepieciešamo, lai komanda uzvarētu," panākumu finālsērijas pirmajā mačā skaidroja Porziņģis. "Zināju, ka man jāgatavojas spēlē iesaistīties no soliņa, kas man ir kaut kas jauns, bet es to izdarīju, pieņēmu lomu un aizvadīju labu spēli. Treneris man pajautāja, ko es domāju par došanos laukumā no soliņa. Teicu, protams, darām tā. Tas nebija kaut kas īpašs. Es uzticos trenerim, bet viņš uzticas man."

Latvijas basketbolists nebija spēlējis kopš 30. aprīļa, kad pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" guva labās kājas ikra muskuļa traumu. Finālsērijas otrais mačs notiks 9. jūnijā Bostonā, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14. jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17. jūnijā Bostonā, 20. jūnijā Dalasā un 23. jūnijā Bostonā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās. Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.