Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Iespējams, sezonas svarīgākais vitamīns bērnam
foto: Publicitātes foto

Iespējams, sezonas svarīgākais vitamīns bērnam

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Ja četrgadnieks agrā pievakarē ieraušas klēpī un lūdz palasīt pasaciņu, tad mātes instinkts saka – kaut kas nav labi. Kad nākamajā dienā mazais mostas starojošs un dzīvības pilns, tu sev saki – tā tikai gadījās, galu galā, ziema šogad ir nogurdinoši gara… Un tad pienāk nākamais vakars, un atkal jūti, ka tavu atvasi sāk mākt nogurums un gražīgums. Jāmeklē cēlonis un jāievieš skaidrība!

Pēc vizītes pie ģimenes ārsta esam norīkoti uz asins analīžu nodošanu. Mans lolojums uzvedas priekšzīmīgi, medicīnas māsiņai pasakot paldies, un, protams, kā uzslavu saņemot krāsainu plāksteri. Vakarā pienāk rezultāti - normāli, izņemot vienu pozīciju: D vitamīna līmenis asinīs ir 20 ng/ml, vērā ņemams kritiens, salīdzinot ar vasaras beigās nodotajām analīzēm.

Dodamies atkārtotā vizītē pie ārsta, jo man nav saprotami iemesli, kāpēc tik ļoti ir krities šī vitamīna līmenis, ja sava brašuļa uzturam sekoju īpaši uzmanīgi kā es, tā arī vīramāte, kas ir izbijis pediatrs. Tāpat arī nesen divas nedēļas pavadījām Tenerifes saulē. Ārsts sāk ar ievadu, ka bērniem līdz 7 gadiem ieteicamā D vitamīna dienas deva ir 600 SV (starptautiskās vienības), pie norunas, ka D vitamīna līmenis jau sākotnēji ir labs [1], un skaidro, kā ar pārtiku un uztura bagātinātājiem šo soli paveikt.

Jāteic, ka dēls ir cītīgāks klausītājs par mani, un, atgriežoties mājās, sāk “atreferēt” vecmammai, ko bērnam sniedz D vitamīns: pirmkārt, tas palīdz viņam augt lielam (līdz 7 gadiem bērna kauli aug „ne pa dienām, bet pa stundām“, šajā procesā svarīgākais ir kalcijs, bet D vitamīns palīdz tam iedarboties); otrkārt, tas dod spēku muskuļiem, lai bērns varētu skriet, rāpot, lēkt; treškārt, tas palīdz augt stipriem zobiem (arī šajā gadījumā sadarbojoties ar kalciju un aizsargājot pret zobgrauzi kariesu). Bez tam D vitamīns var pasargāt no alerģijām (piemēram, nejaukām ādas saslimšanām) un padara organismu stiprāku pret slimībām.

„Iedomājies, omīt,“ viņš piebilst, „D vitamīns var pasargāt arī pret kovidu!” Te piekrītoši māju ar galvu, redzot, ka vīramātes acis jautājoši vēršas manā virzienā. Ārsts minēja vairākus pētījumus, to skaitā arī Izraēlā veikto, kurā noskaidrojās, ka starp vitamīna D līmeni un Covid-19 risku ir tieša saikne: vislielākais risks saslimt ar vīrusu ir cilvēkiem ar smagu D vitamīna nepietiekamību [2]. Vairākos pētījumos tikuši apskatīti tieši ar Covid-19 saslimuši bērni un secināts, ka tie, kuru D vitamīna līmenis bijis normas robežās, vieglāk pārslimojuši vīrusu, jo viņu imunitāte spējusi labāk pretoties [3].

“Mammu, mums jāiet uz aptieku un jāpērk tas vitamīns,” nākamajā rītā ar šādu lēmumu pamostas mans četrgadnieks. Taču, ja dēlam plāns bija skaidrs, tad man pretēji - kurš no aptiekas plauktā esošajiem piedāvājumiem ir tas īstais? Te aši iesaistījās mūsu ģimenes dakteris, jo vīramāte, kaut arī izbijusi ārste, tomēr savai nozarei līdzi seko diezgan aktīvi – jaunākie pētījumi apstiprinājuši, ka iedarbīgāka ir izsmidzināmā D vitamīna forma, jo šādi vitamīns uzreiz nokļūst asinsritē, apejot kuņģa un zarnu traktu. „Nekādu tablešu vai eļļu – mamma tev no rīta iepūtīs vitamīnu zem mēles vai vaiga iekšpusē, un gatavs, staigā vesels līdz nākamajam rītam!”

Mūsu viszinošā ome bija arī lietas kursā par Latvijā zinātniskos pētījumos pārbaudītu D3 vitamīnu - uztura bagātinātāju LYL love your life® sunD3. Farmācijas uzņēmuma mājaslapā www.lyl.eu atradu ne tikai pētījumos D vitamīna izsmidzināmās mikroemulsijas pierādīto efektīvo iedarbību (mēneša laikā LYLsunD3 nodrošina D vitamīna līmeņa pieaugumu par 132 %! [4]) un, manā gadījumā, galveno apsvērumu – uzņemšanas drošumu, bet arī patlaban spēkā esošo akciju: pērkot vienu LYLsunD3 KID, kas paredzēts bērniem no 1 – 7 gadu vecumam, otru iepakojumu var saņemt dāvanā. Turpat mājas lapā momentāni veicām pasūtījumu un dažu dienu laikā saņēmām sūtījumu.

foto: Publicitātes foto

Nu jau nedēļu kā mans puika ik rītu priecīgs uzņemt savu D3 vitamīna dienas devu. Process ir īpaši ērts, LYLsunD3 ir ar patīkamu apelsīnu garšu un 100 % dabisks līdzeklis. Tā sastāvs ir papildināts ar dabīgu saldinātāju ksilītu, kas kalpo arī zobu veselībai. Vēl piebildīšu, ka LYLsunD3 ir draudzīgs arī ģimenes budžetam – ar vienu spreja flakonu pietiek veseliem četriem mēnešiem jeb 125 reizēm [4] – tātad mūsu gadījumā tieši pavasarim!

Februārī LYLsunD3 KID akcija – pērc vienu un saņem vēl vienu iepakojumu dāvanā, pieejams www.lyl.eu .

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA "Ozermedia".