D3 vitamīns cīņā ar Covid-19. Sasniegums pašmāju veselības jomā
Esi vesels
2023. gada 2. oktobris, 09:57

D3 vitamīns cīņā ar Covid-19. Sasniegums pašmāju veselības jomā

Jauns.lv

Tieši šobrīd, kad pār pasauli ar otru vilni gāžas koronavīrusa izraisītā Covid-19 pandēmija, mediji ziņo par vērienīgu pētījumu, ko veikuši Latvijas zinātnieki, lai noteiktu D3 vitamīna produktu spēju efektīvi, īsā lietošanas periodā paaugstināt kopējā D vitamīna līmeni cilvēkiem ar nepietiekamu un vidēji smagas pakāpes D vitamīna deficītu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

D3 vitamīns ir nonācis uzmanības centrā un aizvien vairāk tiek apskatīts no aspekta – mūsu organisma imunitātes stiprināšana. Kopš Covid-19 ēras sākuma, daudzos pētījumos rasta saikne starp D vitamīna deficītu un biežāku un nopietnāku saslimšanu ar Covid-19. Tā kā D vitamīns ne tikai palīdz uzturēt kaulu veselību, bet arī ietekmē imūnsistēmas darbību, pasaules pētnieki izvirzījuši hipotēzi, ka D vitamīns varētu būt preventīvs sargs šajā cīņā.

Latvijai unikāls pētījums par efektīvāko D3 vitamīna produktu

Kā vēsta pieejamā informācija, pētījums tika dalīts divās daļās – in vitro un in vivo.

In vitro pētījuma mērķis bija izpētīt dažādu tirgū pieejamu D3 vitamīna spreja formu produktu caurlaidību dažādos laika intervālos, to drošumu mutes gļotādas audos, un pierādīt aktīvās vielas holekalciferola (D3 vitamīna) uzsūkšanos.

Aptieku plauktos pieejami dažādu veidu D vitamīna produkti. Tāpēc pētījuma gaitā tika salīdzinātas šīs formas, lai noskaidrotu, kura no tām efektīvāk spēj uzsūkties organismā. Šajos mērījumos kā absolūts līderis sevi pierādīja LYLsunD3 LYLmicro™, kas trijos dažādos uzsūkšanās laika periodos (30 minūtes, 3 stundas un 16 stundas pēc izsmidzināšanas) uzrādīja aptuveni 4 reizes labākus dotumus par citiem D3 vitamīna produktiem.

Otrā pētījuma posmā - randomizētā, placebo kontrolētā, neatkarīgā pētījumā, kurā piedalījās vairāk kā 100 Latvijas iedzīvotāji, trīsdesmit dienu garumā, dalībnieki, sadalīti trīs grupās, uzņēma LYLsunD3 un placebo produktus. Pētījumam sākoties un beidzoties, katram dalībniekam tika fiksēts kopējā D vitamīna jeb 25(OH)D līmenis asinīs.

Pētījuma secinājumi pārsteidza pat zinātniekus - LYLsunD3 LYLmicro™ spreja forma spēj paaugstināt D3 vitamīna līmeni asinīs vidēji par 132% tikai 30 dienu laikā. 92% pētījuma dalībniekiem pēc 30 dienu ilgas LYLsunD3 lietošanas tika novērots kopējā D vitamīna līmeņa pieaugums. Vislabākos rezultātus uzrādīja tie pētījuma dalībnieki, kuriem bija izteikts D3 vitamīna deficīts – viņu 25(OH)D līmenis asinīs pacēlās pat par 197%. Savukārt tiem pētījuma dalībniekiem, kuri nelietoja D3 vitamīnu, bet gan placebo produktu, D vitamīna līmenis 30 dienu laikā samazinājās vidēji par 15%. 

Pārliecinoši rezultāti

Šī pētījuma rezultāti ļauj ikvienam no mums būt drošam, ka, lietojot LYLsunD3, kopējais D vitamīna līmenis, atkarībā no lietošanas mērķa, tiks noturēts optimālajā D vitamīna līmenī vai tiks paaugstināts nepietiekamības un deficīta gadījumā.

“Gandarījums par zinātnieku veiktā darba rezultātu ir nepārprotams! Mēs paši un arī tie Latvijas iedzīvotāji, kas šo produktu jau lieto, esam pārliecinājušies par LYLsunD3 iedarbības spējām. Taču nu tas ir zinātniski pierādīts,” atzīst LYL love your life® radītājs un vadītājs Klaids Grunte, “LYLsunD3 efektivitāte ir izskaidrojama ar patentēto mirkoemulsijas LYLmicro™ bāzi. Un piebildīšu, ka sekojot mūsu zīmola filozofijai, produkts ir dabisks.”

No publiski pieejamās informācijas Latvijā par zinātniski pētītiem D3 vitamīna produktiem un to efektivitāti, LYLsunD3 ir vienīgais D3 vitamīns ar zinātniski pierādītu augstāko efektivitāti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Klāstā ir pieejami trīs dažādi produkti izsmidzināmas mikroemulsijas formā:

LYLsunD3 2000 SV ir D3 vitamīns ar mērķi, uzturēt optimālu D vitamīna līmeni organismā, un ir domāts tiem lietotājiem, kuriem 25(OH)D līmenis ir normā.
LYLsunD3 PROFESSIONAL 4000 SV ir D3 vitamīns ar mērķi, sekmīgi novērst D vitamīna nepietiekamību vai deficītu.
LYLsunD3 KID 600 SV  ir D3 vitamīns pašiem mazākajiem – bērniem no 1 līdz 7 gadiem.

LYLsunD3 ir 100% dabiskas izcelsmes D3 vitamīns, ar patīkamu apelsīnu garšu, bagātināts ar dabisku saldinātāju - ksilīts, kas uzlabo zobu veselību. Tas ir ne vien efektīvākais no tirgū pieejamajiem D3 vitamīniem, bet arī maciņam draudzīgs - LYLsunD3 flakons pietiek līdz 125 reizēm jeb 4 mēnešiem, lietojot pēc norādītās dienas devas uz iepakojuma.

Oktobrī LYLsunD3 iespējams iegādāties ar atlaidi līdz -25% aptiekās visā Latvijā.

Plašāka informācija par produktu un lietošanas devām, atbilstoši mērķim, meklējiet lyl-sund3.com.

Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®