foto: Publicitātes foto
Sešas receptes, kā garšīgi apēst pārpalikušās Lieldienu olas
Garšīgi
2023. gada 9. aprīlis, 16:10

Sešas receptes, kā garšīgi apēst pārpalikušās Lieldienu olas

Jauns.lv

Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm bieži vien svinētājiem paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā.

Eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”, piedāvā izmēģināt sešas gardas olu receptes. Tās ne tikai palīdzēs garšīgi “atbrīvoties” no Lieldienu olu pārpalikumiem, bet var noderēt ikdienas ēdienkartes dažādošanai arī pārējos gada mēnešos!

Olu salāti ar mazsālītu lasi

Šie sātīgie salāti paredzēti kruasānu un brokastmaižu pildīšanai, bet tos var pasniegt arī kā patstāvīgu ēdienu. Protams, kruasānu vietā var izmantot jebkuru maizi, kas vien pašiem garšo. Vēlams to pirms pārziešanas ar salātiem apgrauzdēt. Vajadzēs vārītas olas, mazsālītu vai kūpinātu lasi, baby spinātus, majonēzi, dilles, citrona solu un garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas - spināti un olas -  kuras papildina kraukšķīga bekona mērce. Vajadzēs auksti kūpinātu bekonu, sarkanvīna etiķi, ķiploku, brūno cukuru, sinepes, sarkano sīpolu, vārītas olas un garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Kartupeļu salāti ar papriku

Šī ir vēl viena variācija par klasiskajiem kartupeļu salātiem. Tie lieliski sader ar marinēto cepto papriku. Vajadzēs vārītas olas, vārītus kartupeļus, saldo papriku, marinētu ceptu papriku, sīpolu, majonēzi un garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Olu salāti poļu gaumē

Šie salāti lieliski garšo kopā ar krekeriem – noderēs sāļo uzkodu platēm un omulīgiem vīna vakariem ar draugiem. Vajadzēs krēmsieru, vārītas olas, sviestu, sīpolu un garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu

Ja jums garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie! Vajadzēs vārītas olas, ziedkāpostu, marinētus gurķus, sarkano sīpolu, svaigus gurķus, kūpinātu bekonu, majonēzi, sinepes, etiķi, balto jogurtu, paprikas pulveri, dilles un citas garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Bietēs marinētas pildītās olas

Marinēt var ne tikai gurķus, tomātus un citus dārzeņus, bet arī olas. Taču, pirms marinēt olas bietēs, jāatceras, ka jo ilgāk olas atradīsies marinādē, jo intensīvāki rozā tonī iekrāsosies un iegūs skābāku garšu. Vajadzēs vārītas olas, marinētas bietes, ābolu etiķi, brūno cukuru, rozā piparus, smaržīgos piparus, sinepes, majonēzi, olīveļļu, karija pulveri un citas garšvielas.

foto: Publicitātes foto

Kustība “Olas ir spēks!" atgādina, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.