Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Sastāvdaļas
  • 100 g auksti kūpināta bekona
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 1 neliela ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
  • 1 šķipsna malta muskatrieksta
  • 1 šķipsna čili pārslu
  • 50 ml olīveļļas
  • 150 g spinātu
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 4 cieti vārītas olas
Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas - spināti un olas - kuras papildina kraukšķīga bekona mērce. Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.
2
Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.
3
Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.
4
Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.
5
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Pievienot komentāru

Salāti