Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Bietēs marinētas pildītās olas

Sastāvdaļas
  • Sastāvdaļas
  • 8 cieti vārītas olas
  • Marinādei
  • 500 ml marinētu biešu
  • 200 ml ābolu etiķa
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote rozā piparu
  • 8 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote sāls
  • Pildījumam
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarotes majonēzes
  • 1/2 tējkarotes karija pulvera
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas
Marinēt var ne tikai gurķus, tomātus un citus dārzeņus, bet arī olas. Taču, pirms marinēt olas bietēs, jāatceras, ka jo ilgāk olas atradīsies marinādē, jo intensīvāki rozā tonī iekrāsosies un iegūs skābāku garšu. Gatavošanas laiks 15-20 minūtes; marinēšanās laiks 12 stundas. Rezultāts - 16 pildītās olas. Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.

Pagatavošana 16 porcijas

1
Ņem apmēram 1 l tilpuma trauku, kurā pārlej marinētās bietes ar visu marinādi. Pievieno ābolu etiķi, cukuru, piparus un sāli. Visu samaisa.
2
Uzmanīgi iegremdē sagatavotajā marinādē nolobītas olas.
3
Pārsedz trauku ar vāku un liek vēsumā marinēties vismaz 12 stundas, bet ne vairāk kā trīs dienas.
4
Kad olas iemarinējušās, tās izņem no marinādes un uzmanīgi pārgriež šķērsām uz pusēm.
5
Izņem dzeltenumus, ko sajauc ar sinepēm, majonēzi, karija pulveri, baltvīna etiķi un olīveļļu.
6
Ar dakšiņu samīca dzeltenumu un piedevas, līdz iegūst viendabīgu masu. Ja šķiet, ka tā ir par biezu, pievieno vienu vai divas tējkarotes ūdens.
7
Sagatavoto pildījumu liek atpakaļ olbaltumu laiviņās. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī zaļumiem un bauda.

Pievienot komentāru

Uzkodas