Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu

Sastāvdaļas
  • Sastāvdaļas
  • 5 cieti vārītas olas
  • 1 vidēji liels ziedkāposts, kas sadalīts kumosa izmēra rozetēs
  • 50 g smalki sagrieztu marinētu gurķu
  • 1 neliels sarkanais sīpols, smalki sagriezts
  • 50 g svaiga gurķa, smalki sagriezts
  • 100 g kūpināta bekona
  • Mērcei
  • 100 g majonēzes
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote saldo sinepju
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 šķipsniņa paprikas pulvera
  • 1 šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
  • Dilles pasniegšanai
Ja jums garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie! Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ziedkāpostu tvaicē vai vāra – svarīgi, lai tas nebūtu pārāk mīksts, citādi salātu vietā būs biezenis!
2
Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un uz lēnas uguns apcep pannā bez taukvielām. Kad gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga, to noņem no pannas un uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, ļaujot tam uzsūkt lieko taukumu.
3
Visas sastāvdaļas (ieskaitot mērcei paredzētās) liek lielā bļodā, samaisa un liek vēsumā, ļaujot garšām savilkties pāris stundas.
4
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un šķipsnu maltas paprikas.

Pievienot komentāru

Salāti