foto: Shutterstock
Zupas
2021. gada 7. oktobrī, 14:00

Franču sīpolzupa

Mums sīpols ir garšviela, piedeva ēdienam, kamēr franči to cēluši goda vietā. Sīpolu zupa ir franču virtuves klasika, kas lieliski parāda sīpola patieso dabu – tā nav tikai piedeva, bet gan pašpietiekama sastāvdaļa, ko vērts atklāt.

Pagatavošana

60 min2 porcijas
1

Katliņā izkausē sviestu un tajā aptuveni 25 minūtes cep sīpolus, līdz tie kļūst brūngani. Pievieno plāni sagrieztu ķiploku, miltus un minūti cep, visu laiku maisot.

2

Pēc minūtes lēnām pielej baltvīnu un buljonu, nepārtraukti maisot, līdz no miltiem neveidojas kunkuļi. Uzvāri, līdz uzmet burbuli, un vāri 25 minūtes uz vidējas uguns.

3

Kad zupa gatava, uzkarsē krāsni, ja iespējams, grila režīmā, un liec cepties maizītes, kurām uzziests sviests un sagriezta šķēlīte siera. Tikmēr salej šķīvjos zupu un pasniedz kopā ar siermaizītēm.