Franču sīpolzupa
Sastāvdaļas
- 350 g plāni sagrieztu sīpolu
- 120 ml baltvīna
- 50 g sviesta
- 250 ml buljona
- 1 ēdk. miltu
- 4 šķēles bagetes
- 50 g Ementāles siera
- 1 ķiploka daiviņa
Mums sīpols ir garšviela, piedeva ēdienam, kamēr franči to cēluši goda vietā. Sīpolu zupa ir franču virtuves klasika, kas lieliski parāda sīpola patieso dabu – tā nav tikai piedeva, bet gan pašpietiekama sastāvdaļa, ko vērts atklāt.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katliņā izkausē sviestu un tajā aptuveni 25 minūtes cep sīpolus, līdz tie kļūst brūngani. Pievieno plāni sagrieztu ķiploku, miltus un minūti cep, visu laiku maisot.
2
Pēc minūtes lēnām pielej baltvīnu un buljonu, nepārtraukti maisot, līdz no miltiem neveidojas kunkuļi. Uzvāri, līdz uzmet burbuli, un vāri 25 minūtes uz vidējas uguns.
3
Kad zupa gatava, uzkarsē krāsni, ja iespējams, grila režīmā, un liec cepties maizītes, kurām uzziests sviests un sagriezta šķēlīte siera. Tikmēr salej šķīvjos zupu un pasniedz kopā ar siermaizītēm.