Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Franču sīpolzupa

Sastāvdaļas
  • 350 g plāni sagrieztu sīpolu
  • 120 ml baltvīna
  • 50 g sviesta
  • 250 ml buljona
  • 1 ēdk. miltu
  • 4 šķēles bagetes
  • 50 g Ementāles siera
  • 1 ķiploka daiviņa
Mums sīpols ir garšviela, piedeva ēdienam, kamēr franči to cēluši goda vietā. Sīpolu zupa ir franču virtuves klasika, kas lieliski parāda sīpola patieso dabu – tā nav tikai piedeva, bet gan pašpietiekama sastāvdaļa, ko vērts atklāt.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Katliņā izkausē sviestu un tajā aptuveni 25 minūtes cep sīpolus, līdz tie kļūst brūngani. Pievieno plāni sagrieztu ķiploku, miltus un minūti cep, visu laiku maisot.
2
Pēc minūtes lēnām pielej baltvīnu un buljonu, nepārtraukti maisot, līdz no miltiem neveidojas kunkuļi. Uzvāri, līdz uzmet burbuli, un vāri 25 minūtes uz vidējas uguns.
3
Kad zupa gatava, uzkarsē krāsni, ja iespējams, grila režīmā, un liec cepties maizītes, kurām uzziests sviests un sagriezta šķēlīte siera. Tikmēr salej šķīvjos zupu un pasniedz kopā ar siermaizītēm.

Pievienot komentāru

Zupas