Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbju krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 800g ķirbis
  • 300g kartupeļi
  • 200ml saldais krējums
  • 150g grauzdiņi
  • 2 tējk. cukurs
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu. Bon appetit un esiet veseli!

Pagatavošana

1
Ķirbi un kartupeļus notīrīt un sagriezt palielos kubiņos. Dārzeņus ielikt katliņā, pārliet ar 3-4 gl. ūdens, pievienot cukuru, sāli un svaigi maltus piparus, uzvārīt. Uguni samazināt un vārīt dārzeņus 25-30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesēt, sablendēt pievienojot saldo krējumu. Masu atgriezt katlā un vēlreiz uzvārīt.
2
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.

Pievienot komentāru

Zupas