Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sātīgā pērļu grūbu zupa ar ribiņām

Sastāvdaļas
  • 1 kg kūpinātu cūkas ribiņu
  • 400 g pērļu grūbu
  • 3–4 mednieku desiņas
  • 2 lieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 puravi
  • ½ selerijas saknes
  • ½ ziedkāposta galviņas
  • sakapāts lupstājs, majorāns un pētersīļi
  • sāls, citronpipari
Šādu zupu var vārīt arī ar vistas gaļu – lieliski garšo, un vārīšanas laiks ir krietni īsāks.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ribiņas sagriez mazākos gabalos, liec katlā, aplej aptuveni ar 2 l ūdens un vāri, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem. Izņem no katla un gaļu sagriez gabaliņos.
2
Katlā ieber grūbas un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.
3
Tikmēr nomizo kartupeļus, burkānus un seleriju un sagriez mazos gabaliņos. Puravus sagriez gredzenos, ziedkāpostu sadali rozetēs. Desiņas sagriez ripiņās.
4
Kartupeļus, selerijas un burkānus pievieno grūbām un vāri aptuveni 10 minūtes. Tad pieber puravus un ziedkāpostus un vāri vēl 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl šķidrumu.
5
Pievieno gaļu, desiņas, garšaugus un garšvielas, noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj, lai vēl 10 minūtes iestāvas.

Pievienot komentāru

Zupas