foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 15. februārī, 12:00

Vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem

0

Starp citu, šī zupa ir piemērota arī saldēšanai – salej porciju traukos, uzliek vāku un ievieto saldētavā.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Nemizotus sīpolus pārgriez uz pusēm. Burkānus, kolrābi, seleriju nomizo, puravu notīri. 2 burkānus un puravu pārgriez uz pusēm, seleriju un kolrābi sagriez mazos gabaliņos, atlikušos burkānus – ripiņās.

2

Lielā katlā (bez taukvielām) ieliec sīpolu pusītes ar griezuma vietu uz leju un apcep. Pievieno burkānu un purava pusītes, selerijas gabaliņus un arī apcep.

3

Ieliec vistas gabalus, pielej 2 l ūdens, pieber 1–2 tējk. sāls, dažus piparu graudiņus un lauru lapas. Uzvāri, nosmel putas un uz lēnas uguns vāri aptuveni stundu.

4

Zupu izkās caur sietiņu. Vistai atdali ādu un kaulus, gaļu sagriez vai saplucini gabaliņos.

5

Nokāsto buljonu lej tīrā katlā, pievieno burkānu ripiņas, kolrābju gabaliņus, zirnīšus, gaļas gabaliņus un makaronus un vāri 10 minūtes. Pārkaisi pētersīļus.