
foto: Shutterstock
Nemizotus sīpolus pārgriez uz pusēm. Burkānus, kolrābi, seleriju nomizo, puravu notīri. 2 burkānus un puravu pārgriez uz pusēm, seleriju un kolrābi sagriez mazos gabaliņos, atlikušos burkānus – ripiņās.
Lielā katlā (bez taukvielām) ieliec sīpolu pusītes ar griezuma vietu uz leju un apcep. Pievieno burkānu un purava pusītes, selerijas gabaliņus un arī apcep.
Ieliec vistas gabalus, pielej 2 l ūdens, pieber 1–2 tējk. sāls, dažus piparu graudiņus un lauru lapas. Uzvāri, nosmel putas un uz lēnas uguns vāri aptuveni stundu.
Zupu izkās caur sietiņu. Vistai atdali ādu un kaulus, gaļu sagriez vai saplucini gabaliņos.
Nokāsto buljonu lej tīrā katlā, pievieno burkānu ripiņas, kolrābju gabaliņus, zirnīšus, gaļas gabaliņus un makaronus un vāri 10 minūtes. Pārkaisi pētersīļus.